Askonkatu 9, Lahti, Renor

Yhteistyö Renorin kanssa on jatkunut ja Canto Verde on vastannut Askonkatu 9:n ulkoistutuksista. Kesällä orvokit ilahduttivat valtavalla kukinnallaan toukokuusta syyskuun loppuun ja sitten tuli Suomi 100 v -teemaan sopivat sini-valkoiset callunat. Etupihalla hehkuvat oranssit callunat ja ikivihreä mahonia. 


 

Yksityiskoti, Helsinki

Canto Verde palvelee erittäin mielellään myös kuluttaja-asiakkaita. Oli ilo toimittaa raikas vihertaulu yksityiskotiin pääkaupunkiseudulle. Parveke on lämmin ympäri vuoden, joten elävät kasvit pärjäävät siellä mainiosti ja tuottavat viheriloa asukkaille.


 

Mikeva Lapinjärvi

Canto Verde toimitti Mikevan uuden uutukaiseen hoiva- ja palvelukotiin Lapinjärvelle vihersisustusta – kukkiva bougainvillea ilahduttaa väreillään loputtomasti! Nuorekkaat palloruukut sopivat moderniin kohteeseen hyvin.


 

Tavaratalo Sokos, Lahti

Lahden tavaratalo Sokos sai uutta raikasta ilmettä, kun Canto Verde toimitti sinne viherseiniä – nämä on tehty silkkikasveilla, joten ovat periaatteessa ikuisia, kunhan niitä huolletaan ja puhdistetaan aika ajoin. Käykää katsomassa! 


 

Lahden kaupungin pääkirjasto

Canto Verde toteutti Lahden kaupungin pääkirjaston vihersisustuksen siellä tehdyn remontin yhteydessä. Altaisiin istutettiin n. 120 elävää viherkasvia ilman multaa = vesiviljelynä. Rappujen alle saatiin eloa stabiloidulla sammalella, jota kiinnitettiin siellä olevien kivien päälle vihreiksi poluiksi. Joitakin silkkikasveja käytettiin myös. Lopputulos on monimuotoinen kokonaisuus, jossa on paljon katseltavaa.

 

 

 

 


Renor Oy, Askonkatu 9, Lahti

Renor Oy avasi marraskuussa Askonkatu 9:ssa täysin uusitun ravintola Werstaan ja samalla uusiutui koko torin ilme. Canto Verde toimitti torille silkkitammet suurissa tyyliin sopivissa terracottan värisissä ruukuissa. Ravintolan oliivipuut ovat myös à la Canto Verde. 

 

oliivit

 


 

Lännen kiinteistöpalvelut Oy, Tampere

Tamperelainen kiinteistöpalveluita tuottava yritys halusi päivittää vihersisustustaan itselleen sopivaan lännen tyyliin ja Canto Verde toteutti tiloihin suuren kaktusistutuksen, joka oli juuri sitä, mitä asiakas toivoi. Lisäksi aulaan tehtiin vihertaulu elävillä kasveilla – ilmanraikastin vailla vertaa! 

kasvitaulu-lannen-kp-tre


 

Päijät-Hämeen Osuuspankki, Trio, Lahti

Trion Osuuspankin konttorissa on tehty muutostöitä ja samalla haluttiin uusia vihersisustusta. Canto Verde toimitti uusittuihin tiloihin muuhun sisustukseen sopivat silkkikasvi-istutukset, mm. laakeripuita korkeissa harmaissa ruukuissa. Pöydille laitettiin pienet rahapuuistutukset, jotka sopivat mainiosti pankin tyyliin. 


 

Mikeva Taivallahden Helmi, Helsinki

Entinen Taivallahden kasarmi on muutettu upealla tavalla palvelu- ja hoitokodiksi ja siellä on todellakin panostettu viihtyvyyteen. Siksi elävät viherkasvit sopivat sinne mitä parhaimmalla tavalla luomaan kodinomaista tunnelmaa ja elävöittämään tiloja. Kuvia tulee lisää kunhan kohde on kokonaan valmis.


 

Jonel Thai, Vapaudenkatu, Lahti

Jone laajensi ravintolaansa naapurihuoneistoon ja tilasi sinne silkkiviherseinän, joka on kyllä jo paikoillaan, mutta kuva puuttuu. Silkkikasvit ovat nykyään tosi aidon näköisiä ja niillä saa näyttävää vihreää pintaa. Kannattaa mennä katsomaan ja nauttia samalla Jonelin herkuista! Kuva tulee kohta. 


 

Rantalainen Oy Lahti

Vihersisustusavaus tehtiin Rantalaisen Askonkadun tiloihin tuomalla vastaanottotiskin läheisyyteen puistokultapalmu korkeassa hopeanvärisessä ruukussa toivottamaan tulijat tervetulleiksi. Paikalla olleelle silkkikasville löydettiin hyvä paikka toisaalta ja puhdistamisen jälkeen sekin on oikein hyvän näköinen. Tiskille tuli silkkinen orkidea-asetelma tuottamaan jatkuvaa iloa ohikulkijoille. Maisemakonttoriin saatiin lisää viihtyvyyttä tuomalla kaappien päälle eläviä viherkasveja, jotka kasvavat ilman multaa – kyse on hydro- eli vesiviljelystä. 


 

Lahden seudun kehitys LADEC Oy

 Ladecin väki halusi suureen, valoisaan taukotilaansa elävät kasvit silkkisten tilalle ja samalla neuvotteluhuoneeseen, aulaan ja joihinkin työhuoneisiin tuli elävät kasvit. Ne haluttiin nimenomaan hydro- eli vesiviljetyinä, jolloin multaa ei ole missään. Luonto tuli sisälle tuottamaan iloa ja hyvinvointia. 

 

Lahden Seurahuoneen sisäänkäynti by Canto Verde

 

 

Renor Oy, Askonkatu 9

 Rakennuksen sisäänkäynti voi olla myös houkutteleva ja kutsuva. Canto Verde toteutti Renorille syysistutukset pallotuijalla ja eri värisillä kanervilla. Parhaassa tapauksessa istutukset ilahduttavat pitkälle keävääseen, jolloin ne voidaankin taas vaihtaa kesäkukkaistutuksiin.

 

Lahden Seurahuoneen sisäänkäynti by Canto Verde

 

 Sokos hotelli Lahden Seurahuone

 Canto Verde toteutti palkitun Lahden Seurahuoneen sisäänkäynnin ulkoistutukset paikan tasoa vastaavaksi. Isot ruukut näkyvällä paikalla.

 

Lahden Seurahuoneen sisäänkäynti by Canto Verde

 

Lahden seurakuntayhtymä

Canto Verde on ”päivittänyt” kaikkien Lahden seurakuntayhtymän kirkkojen ja seurakuntakeskusten viherkasvi-istutukset.

Suurin työ tehtiin Joutjärven kirkossa, jonne toteutettiin uudistukset hydro- ja puolihydroviljeymenetelmillä, jolloin missään ei näy multaa. 

Pitkä kiinteä allasrivistö kirkkosalin ikkunaseinällä toteutettiin malakanlaikkuvehkoilla ja pariliuskavehkoilla joiden väliin asennettiin kiviä keventämään kokonaisuutta.


 

Lahden Squash- ja tenniskeskus

Kispi-kahvioon saatiin uutta ilmettä tuomalla sinne kookkaita silkkikasveja moderneissa pallon muotoisissa ruukuissa. Vanhat silkkikasvit kunnostettiin ja siirrettiin yläkertaan tuomaan viihtyvyyttä peliyleisölle. Vakioasiakkaan kahvioon tuomat pienet elävät viherkasvit saivat myös uudet uuden ilmeen ja voivat hyvin! 


 

Aito ja luova työ houkuttaa

Puutarha ja kauppa -lehdessä (2/2017) artikkeli Canto Verdestä.

Elävät kasvit ovat todella innostavia, ja niiden hyvinvointivaikutukset ovat kiistattomat. Koen tehtäväkseni saada ne kaik­kien tietoon.